
امام جمعه آیسک تشریح کرد:
کانون های مساجد؛ هستههای فرهنگساز محلات
حجت الاسلام احمد خوشخو امام جمعه آیسک در گفتگو با روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد از خراسان جنوبی به مناسبت ۱۸ اسفند سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، این کانونهای فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید«.
وی ادامه داد: این بیان شاخص رهبر معظم انقلاب در خصوص کلان عملکرد کانونهای مساجد، گویای این است که کانونهای فرهنگی هنری مساجد، تأثیرگذاری بسیاری در محلههای اسلامی دارند و هر محله، یک خُردهجامعه است و با تجمیع محلههای اسلامی، پدیده مبارک جامعه اسلامی محقق می شود.
حجت الاسلام خوشخو در ادامه عنوان کرد: در محلههای اسلامی، مساجد محور هستند و مساجد، مردمیترین و در عینحال گستردهترین نهاد و پایگاه دین در متن و بطن جامعه اسلامی است.
امام جمعه آیسک با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد، هستههای فرهنگسازی در محلههای اسلامی هستند، افزود: کانون های مساجد در این زمینه ظرفیتهای بالایی دارند و کانونهای فرهنگی با استفاده از ظرفیت معنوی و اجتماعی مساجد می توانند در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی و اجتماعی فعالیت درخشانی و کلیدیترین نقشآفرینیهای فرهنگساز را برای جامعه داشته باشند.
وی بر لزوم تمرکز کانون های مساجد بر روی جذب جوانان و نوجوانان با استفاده از روشهای نوین گفت: جوانان امروز در معرض هجمههای فرهنگی، فضای مجازی نامحدود و بحران هویت قرار دارند و از این رو با طراحی برنامههای جذاب و تعاملی مثل مسابقات دیجیتال، تولید پادکست، کلیپهای کوتاه آموزشی-مذهبی متناسب با ذائقه نسل جدید اقدام به جذب نسل جدید کنند.
حجت الاسلام خوشخو ادامه داد: برگزاری کارگاههای مهارتهای زندگی، سواد رسانهای و مقابله با آسیبهای فضای مجازی و ایجاد گروههای پرسش و پاسخ برای پاسخگویی به شبهات دینی و اجتماعی جوانان در این جهت قابل انجام است.
امام جمعه آیسک با اشاره به اینکه مقابله هوشمندانه با آسیبهای اجتماعی مثل افزایش طلاق، اعتیاد، خشونت و حاشیهنشینی نیاز به مداخله فرهنگی دارد، افزود: از این رو کانون های مساجد با راهاندازی مراکز مشاوره محرمانه در مساجد با حضور روانشناسان و مددکاران متعهد، برگزاری کارگاههای پیشگیری از اعتیاد، تربیت فرزند و تحکیم خانواده، حمایت از گروههای همیار برای فعالیتهای داوطلبانه در محلات، کار فرهنگی کرد.
وی به کارکردهای کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و گفت: ترویج ارزشهای اسلامی و اخلاقی، تقویت هویت ملی و دینی، توانمندسازی و مهارتآموزی مقابله با آسیبهای اجتماعی و ایجاد مشارکت اجتماعی از جمله اثرات مهم کانون ها در جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام خوشخو در ادامه عنوان کرد: کانونها با تشکیل گروههای اجتماعی به ویژه از جوانان در محلهها، محلی برای ایجاد و بسط مشارکت فعال مردم در حل مسائل محلی فراهم میکنند، مشارکتهایی که به تقویت مسئولیتپذیریهای اجتماعی و همبستگی جامعه میانجامد.
امام جمعه آیسک در پایان گفت: تقویت روحیهی همدلی، انسجام اجتماعی، کمکهای مؤمنانه و مواسات با برنامههای جمعی مانند اردوهای جهادی، کمک به نیازمندان و پویشهای مردمی، به ویژه در بحرانهایی از قبیل فراگیری کرونا، بروز سیل و زلزله، با برنامهریزی انقلابی، کاملا از کانونهای فرهنگی مساجد برمیآید.